Σειρά ντοκιμαντέρ διατροφικού ενδιαφέροντος με οικοδέσποινα την Κέλλυ Κοξ.
Η Κέλλυ Κοξ ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, αναζητώντας τις γεύσεις εκείνες που είναι αυθεντικές σε κάθε γωνιά του πλανήτη και συνδέονται με τον ντόπιο πληθυσμό, τη ζωή και την ευημερία του.
«Αλάσκα»
Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, θα δούμε κατοίκους της Αλάσκας να ψαρεύουν σολομό και να τον μαγειρεύουν με τις πλέον πατροπαράδοτες συνταγές του τόπου τους, συνεχίζοντας έτσι παραδόσεις και διαιωνίζοντας έθιμα και γεύσεις του παρελθόντος.
Παρότι οι πιπεριές είναι ευρέως διαδεδομένες στις περιοχές που είναι γνωστές για το πικάντικο φαγητό,
ορισμένες έχουν σχεδόν χαθεί μετά από πολλές γενιές.
Η Κέλι και η φίλη της η Κριστίνα πηγαίνουν στο Πουέρτο Ρίκο, για να ανακαλύψουν χαμένα υλικά.
«Στρείδια και Τηγανητά Ψάρια»
Η Κέλι Κοξ ταξιδεύει στη Νότια Καρολίνα, όπου συμμετέχει στη συλλογή στρειδιών και, στη συνέχεια, σε μια γιορτή όπου τα στρείδια έχουν την τιμητική τους.
Μαθαίνει τη συνταγή για τηγανητά ψάρια και γαρίδες από απογόνους των Αφρικανών σκλάβων και πώς να κάνει μια ισχνή ψαριά να “φτουρήσει”, από έναν εμπνευσμένο σεφ.
«Τρούφες»
Σε αυτό το επεισόδιο θα δούμε την προέλευση μιας από τις πλέον ακριβές τροφές του κόσμου: της τρούφας.
Αυτό το μανιτάρι που κοστίζει μέχρι και 10.000 δολάρια το μισό κιλό, είναι χόμπι και πάθος για πολλούς, αφού μάλιστα συνδυάζεται με μια ευχάριστη βόλτα στο δάσος.
Πόσο μάλλον που αρκεί να συνοδεύεται κανείς από το σκυλί του, εφόσον οποιοδήποτε σκυλί μπορεί να εντοπίσει την πολύτιμη τρούφα!
«Γιούκον»
Σε αυτό το επεισόδιο, περνάμε ένα Σαββατοκύριακο στο Γιούκον του Καναδά, ανακαλύπτοντας τοπικά προϊόντα και τρώγοντας κάτω από το Βόρειο Σέλας.