Σειρά ντοκιμαντέρ διατροφικού ενδιαφέροντος και τη σημασία των πρώτων υλών στην καθημερινή μας διατροφή.
Μεγάλο μέρος του φαγητού που τρώμε είναι επεξεργασμένο, κονσερβοποιημένο και προετοιμασμένο για την ευκολία μας. Όμως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι τρώμε και από πού προέρχεται κάθε τροφή.
Ο Αμερικανός ηθοποιός Ντέιβιντ Μόσκοου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και μας δείχνει πώς οι καταναλωτικές μας συνήθειες επηρεάζουν τον κόσμο και την ανθρωπότητα. Μέσα από συνεντεύξεις με ειδικούς σε διάφορους τομείς θα μάθουμε για την ιστορία και την επιστήμη που κρύβει πίσω της κάθε τροφή έτσι ώστε να μπορούμε να πάρουμε συνειδητές αποφάσεις για το τι τρώμε στην καθημερινότητά μας.
Eπεισόδιο 1- «Η ναπολιτάνικη πίτσα έκλεψε την καρδιά μου» (Naples took a pizza my heart)
Ο Ντέιβιντ πηγαίνει στην αυθεντική πρωτεύουσα της πίτσας, στη Νάπολη της Ιταλίας, όπου μαθαίνει τα βήματα της παρασκευής πίτσας με αντζούγιες δίπλα στον επικεφαλής μίας από τις καλύτερες πιτσαρίες στον κόσμο, της Da Michelle.
Αφού πρώτα συλλέξει το σιτάρι που χρειάζεται για τη ζύμη, αρμέξει ένα νεροβούβαλο για τη μοτσαρέλα, πάει νυχτερινό ψάρεμα για γαύρο και μαζέψει βασιλικό και ντομάτες παρέα με ντόπιους αγρότες, επιστρέφει στην πιτσαρία για να ψήσει τη ναπολιτάνικη πίτσα.
Eπεισόδιο 2 – «Ας μιλήσουμε για μεξικάνικο» (Lets taco about Mexican food)
Ο σεφ Ρέι Γκαρσία και ο Ντέιβιντ θα φτιάξουν το διάσημo τάκο με τσιπς μπέικον του Ρέι.
Παράλληλα, ο Ντέιβιντ επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της εμβληματικής μάρκας τεκίλα Jose Cuervo, αφού πρώτα πάει σε κυνήγι αγριογούρουνου στο Τέξας.
Στην πολιτεία Jalisco, θα μαζέψει καλαμπόκι και τσίλι και θα φτιάξει τεκίλα.
Eπεισόδιο 3 -«Αδράττοντας τη μέρα στην Ισλανδία» (Seasoning the day in Iceland)
Ο σεφ Gunnar Karl του εστιατορίου Dill στο Ρέικιαβικ προκαλεί τον Ντέιβιντ να φτιάξει ένα παραδοσιακό ισλανδικό πιάτο με μπακαλιάρο του Βόρειου Ατλαντικού.
Έτσι, ο Ντέιβιντ κατευθύνεται στα Δυτικά Φιόρδ για να μάθει πώς φτιάχνεται το θαλασσινό αλάτι και ένα κοκτέιλ από χυμό σημύδας.
Eπεισόδιο 4 -«Μπάρμπεκιου στη Νότια Αφρική» (A braai is a braai in South Africa)
Ο Ντέιβιντ Χιγκς είναι ένας από τους πιο γνωστούς Νοτιοαφρικανούς σεφ και στο εστιατόριό του Marble, στο Γιοχάνεσμπουργκ, μαγειρεύει αποκλειστικά πάνω στη φωτιά.
Στη Νότια Αφρική, ο Ντέιβιντ Μόσκοου θα κυνηγήσει φακόχοιρο, θα φτιάξει μπύρα από σόργο κι αφού συλλέξει καρπούς και βότανα, θα φτιάξει ένα γεύμα για τον απαιτητικό σεφ.
Eπεισόδιο 5 -«Ανεμώνη με ραστώνη στη Σαρδηνία» (Keep your friends close, and your anemones closer in Sardinia)
Στη Σαρδηνία, ο Ντέιβιντ θα βρεθεί δίπλα στον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Christiano Andreini.
Εκεί θα μάθει πως δεν είναι και τόσο εύκολο να πιάσεις χταπόδι στα ανοιχτά, αλλά ούτε κι αστακό μέσα από βάρκα.
Στη συνέχεια, σε μια ορεινή φάρμα του νησιού, ο Ντέιβιντ μαθαίνει να φτιάχνει ρικότα.