Σειρά ντοκιμαντέρ διάρκειας 6 επεισοδίων με οικοδέσποινα την ηθοποιός και συγγραφέας Κάρολ Ντρινκγουότερ, που ζει στην Προβηγκία.
Για πάνω από τριάντα χρόνια, η ηθοποιός και συγγραφέας Κάρολ Ντρινκγουότερ, ζει στην Προβηγκία. Σε μια πλαγιά πάνω από τον κόλπο των Καννών, αυτή και ο σύζυγός της Μισέλ ζουν σε έναν ελαιώνα που παράγει εξαίσιο ελαιόλαδο.
Σε αυτή τη σειρά, η Κάρολ μάς προσκαλεί στο σπίτι της και μοιράζεται τα τοπικά μυστικά της, στα μέρη που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή της και ενέπνευσαν το γράψιμό της.
Από την αίγλη της Ριβιέρας μέχρι την πλούσια ιστορία της Μασσαλίας και την άγρια ομορφιά του Καμάργκ, θα μας μεταφέρει σε ένα μοναδικό ταξίδι στην πανέμορφη Προβηγκία, σε στιγμές γευσιγνωσίας και ανακάλυψης της κουλτούρας της περιοχής.
Η ηθοποιός και συγγραφέας Κάρολ Ντρινκγουότερ μοιράζεται την αγάπη της για την Προβηγκία όπου και ζει χρόνια με τον σύζυγό της Μισέλ. Στο πρώτο επεισόδιο, ανακαλύπτουμε πώς το ζευγάρι ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά, πώς η σχέση τους άνθισε μετά από μια γρήγορη πρόταση γάμου και πώς η ζωή τους άλλαξε για πάντα όταν αγόρασαν μια εγκαταλελειμμένη φάρμα με έναν ελαιώνα, μόλις δέκα λεπτά από τις Κάννες, μετατρέποντάς την στο σπίτι των ονείρων τους, το “Απασιονάτα”.
Η Κάρολ ταξιδεύει σε μια παραδοσιακή φάρμα, στο Σολ, για να δει πώς γίνεται η συγκομιδή της παγκοσμίως καλύτερης λεβάντας.
Στο δεύτερο επεισόδιο, η Κάρολ επισκέπτεται τον επαγγελματία μελισσοκόμο Ζαν-Μαρκ. Αυτός μοιράζεται μαζί της την εμπειρία του κι ετοιμάζει τα μελίσσια του για την ετήσια μεταφορά τους στα χωράφια με τη λεβάντα στο Βαλενσόλ.
Πίσω στο σπίτι, ο Μισέλ και ο ανιψιός του Μάρβιν αναλαμβάνουν την επισκευή των παντζουριών, αντλώντας έμπνευση από τα χρώματα της Μεσογείου.
Στο τρίτο επεισόδιο, η Κάρολ και ο Μισέλ εκτιμούν τις οικογενειακές αξίες. Αξιοποιούν τις τεχνικές γνώσεις του ανιψιού τους Μάρβιν, όταν η Κάρολ αποφασίζει να πειραματιστεί βάζοντας μουσική στο θερμοκήπιο για την ανάπτυξη των φυτών. Ως συγγραφέας, η Κάρολ περιτριγυρίζεται από μέρη και ανθρώπους που την εμπνέουν.
Στη Νίκαια, της μαγειρεύει ένας πολύ γνωστός σεφ κολοκυθοανθούς και την παραδοσιακή πισαλαντιέρ. Στο Μπιότ, δοκιμάζει να φτιάξει από φυσητό γυαλί ένα ποτήρι, αλλά καταλήγει με ένα πρες-παπιέ. Στην υπαίθρια αγορά, αναζητά ευκαιρίες και θησαυρούς του παρελθόντος, καρτ-ποστάλ με συναρπαστικές ιστορίες κι ένα ακόμη γυάλινο σκεύος για τη συλλογή της.
Πίσω στη φάρμα, η κόρη του Μισέλ, η Κλαρίς, έρχεται να τους επισκεφτεί και με τις καλλιτεχνικές της δεξιότητες δίνει φως σε μια ρίζα πεσμένου δέντρου.
Η Κάρολ αποκαλύπτει τις πηγές της έμπνευσής της, από τις ελιές και τα προϊόντα του κτήματός της μέχρι τα ρομαντικά κτήρια και την άγρια ακτογραμμή της Κυανής Ακτής. Με τον Μισέλ, μαζεύουν λεμόνια και η Κάρολ πηγαίνει στο Μαντόν, όπου η βασίλισσα Βικτωρία έχει αφήσει τη σφραγίδα της.
O Μισέλ και ο Μάρβιν φτιάχνουν μαρμελάδα λεμόνι, ενώ η Κάρολ πηγαίνει στη Μασσαλία, όπου θυμάται την πρώτη της επίσκεψη στην πόλη. Αργότερα, ένας φίλος της, της μαθαίνει τα μυστικά παρασκευής του βιολογικού ροζέ κρασιού του.
Η Κάρολ κάνει ένα ταξίδι στη Γκρας όπου μαζεύει λουλούδια γιασεμιού για να δημιουργήσει ένα άρωμα
Η Κάρολ επισκέπτεται τα άγρια άλογα της Καρμαγκ πριν φέρει τη συγκομιδή των ελιών.