Σειρά ντοκιμαντέρ γαστρονομικού ενδιαφέροντος, διάρκειας 19 επεισοδίων με παρουσιάστρια την σεφ Κριστιν Κούσιγκ.
Μια γευστική ματιά στο ιστορικό και σύγχρονο τοπίο της κινεζικής κουζίνας.
Η διάσημη σεφ Christine Cushing ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο τρώει, μαγειρεύει και εξερευνά τις παραδοσιακές κινέζικες κουζίνες και την επίδρασή τους σήμερα.
Μας αποκαλύπτει συναρπαστικές παραδόσεις, φιλοσοφίες και ιστορίες της κινέζικης γαστρονομικής κουλτούρας. Πιστεύοντας ότι ο Κινέζος φιλόσοφος Κομφούκιος ήταν γνώστης του καλού φαγητού αναζητά συνδέσεις της γαστρονομίας με τον φιλόσοφο σε ταξίδια της σε όλο τον κόσμο.
Από την εξερεύνηση της κινεζικής κουζίνας στη Βόρεια Αμερική έως τη γαστρονομική πολιτική της Ταϊβάν, τον γευστικό πλούτο του Χονγκ Κονγκ και τις ανάμεικτες γεύσεις της Νοτιοανατολικής Ασίας, η Κριστίν βρίσκει συνδέσεις με τις γαστρονομικές αρχές του μεγάλου Κινέζου φιλόσοφου, τόσο της αρχαίας όσο και της σύγχρονης κουζίνας.
Στην Ιταλία θα αμφισβητήσει την προέλευση της πίτσας.
Στην Ελλάδα θα αποκαλύψει την απαρχή του αγαπημένου της μπακλαβά.
Στο Παρίσι ανακαλύπτει ότι οι κρέπες έχουν Κινέζικες ρίζες.
Μας ταξιδεύει στην Τσάιναταουν της Μπανγκόκ και μας συστήνει με μία εμπνευσμένη σεφ ζαχαροπλαστικής στη Σιγκαπούρη.
Η σεφ Κριστίν ανακαλύπτει τη γοητεία των πικρών ποτών στο Χονγκ Κονγκ και στη Μπανγκόκ, αλλά για το πικρό φρούτο Ντουριάν στη Μαλαισία επιφυλάσσεται.
Στη Νοτιοανατολική Ασία, η ένταση των ξινών γεύσεων, που αποτελούν κληρονομιά της κινεζικής κουζίνας, είναι κάτι πρωτόγνωρο για τη σεφ Κριστίν Κούσινγκ.
Η σεφ Κριστίν Κούσινγκ μεταβαίνει μαζί με τον διάσημο τηλεοπτικό σεφ Γουόν, στο νησί Πενάνγκ στη Μαλαισία – σημαντικό τόπο για την ιστορία του εμπορίου μπαχαρικών – για μία διασκεδαστική και γεμάτη γεγονότα επίσκεψη στον Τροπικό Κήπο Μπαχαρικών.
Σε μία όμορφη φυτεία στην κορυφή του βουνού, μαζεύουν μοσχοκάρυδο και ανακαλύπτουν τις μοναδικές χρήσεις αυτού του καρπού/μπαχαρικού, ιδιαίτερες μόνο για το νησί της Μαλαισίας.
Στη νοτιοανατολική Ασία, η σεφ Κούσινγκ μαθαίνει ότι η καυτερή πιπεριά ως μπαχαρικό είναι αναπόφευκτη και τη βρίσκει στο νέο και σύγχρονο εστιατόριο Sri Trat, στη Μπανγκόκ.
Στη Σιγκαπούρη, ανακαλύπτει πως όταν πρόκειται για το πιάτο «Καβούρι με τσίλι», όλα έχουν να κάνουν με τα μπαχαρικά!
Στην Ταϊβάν, η σεφ Κριστίν Κούσινγκ ανακαλύπτει πως έχει γλυκιά επίγευση.
Στο Χονγκ Κονγκ, το απολαμβάνουν στο πιο ακριβό πιάτο με φωλιές πουλιών και στην κουζίνα περανακάν της Σιγκαπούρης, σε πιάτο με καρπό… δηλητηριώδη!
Στο εστιατόριο μοριακής κουζίνας «Labyrinth», ο σεφ Χαν παρουσιάζει στην Κριστίν μια σύγχρονη προσέγγιση ενός παραδοσιακού πιάτου της Σιγκαπούρης, στο οποίο το σιεν παίζει κεντρικό ρόλο.