Σειρά γαστρονομικών ντοκιμαντέρ με τίτλο: John Torode’s Asia.
Ο σεφ Τζον Τορόουντ κάνει ένα απίστευτο ταξίδι για να εντοπίσει το καλύτερο ασιατικό φαγητό.
Ο Τζον ανακαλύπτει μυστικά και κόλπα για τοπικές συνταγές.
Γνωρίζει τους ντόπιους και αποκαλύπτει συναρπαστικές προσωπικές ιστορίες.
Στην απίστευτή του μαγειρική περιπέτεια, ο Τζον εξερευνά το Χονγκ Κονγκ, το Μακάου, το Πεκίνο, την Μπανγκόκ, τις Μαλδίβες και την Ινδία.
Σε κάθε μέρος, ο Τζον αναζητά τους πιο εμπνευσμένους μάγειρες και ανακαλύπτει τις ξεχωριστές νοστιμιές της ντόπιας κουζίνας. Μαγειρεύοντας με ντόπιους σεφ, σε κάθε επεισόδιο φτιάνουν τρία λαχταριστά πιάτα.
Η σειρά μάς εμπνέει να βάλουμε τις γεύσεις και τα χρώματα της Ασίας στη μαγειρική μας και είναι μια μαγική εξερεύνηση στους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς της ηπείρου.
«Βομβάη» & «Αμριτσάρ»
Βομβάη: Η σημερινή ασιατική περιπέτεια μεταφέρει τον Τζον Τορόουντ στη Βομβάη, στη δυτική ακτή της Ινδίας.
Ξεκινά τη μαγειρική του εξερεύνηση με μια ξενάγηση για το φαγητό δρόμου που σερβίρεται στην παραλία Τσοπατί, όπου ο συνδυασμός γεύσεων και μυρωδιών του δημιουργεί όρεξη να πάει ακόμη πιο μακριά.
Αφού μάθει για την πιο αποτελεσματική υπηρεσία παράδοσης γεύματος στον κόσμο, τους Νταμπαουάλα, ο Τζον συναντά τον αρχιμάγειρα Αμίτ Τσόντερι στο ξενοδοχείο Taj Mahal Palace και ανακαλύπτει την πεντάστερη εκδοχή του Tiffin Tin.
Έχει ακόμα περιέργεια να δοκιμάσει όσες περισσότερες ινδικές νοστιμιές μπορεί και επισκέπτεται το Bohri Kitchen, όπου η νοικοκυρά και σεφ Ναφίσα δείχνει στον Τζον τα έξυπνα μυστικά πίσω από τη σαμόσα καπνιστού αρνιού.
Εμπνευσμένος από τα μαθήματα μαγειρικής και φορτωμένος με προϊόντα από μια επίσκεψη σε ένα τοπικό σουπερ-μάρκετ, ο Τζον αναλαμβάνει να φτιάξει ένα δικό σου, ολοκαίνουργιο πιάτο: σαμόσα με μάνγκο και ντιπ από γιαούρτι και μέντα. Αλήθεια, τρώγεται;
Αμριτσάρ: ο Τζον Τορόουντ βρίσκεται στην ιερή πόλη Αμριτσάρ, στην περιοχή Παντζάμπ της βόρειας Ινδίας, μόνο λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Πακιστάν.
Η πρώτη του βόλτα τον οδηγεί στον Χρυσό Ναό, όπου κάθε Σιχ ελπίζει να κάνει ένα προσκύνημα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Το αξιοσημείωτο αυτής της τοποθεσίας, πέρα από τον ναό, είναι ότι προσφέρει δωρεάν γεύμα σε 100.000 ανθρώπους τη μέρα, ανεξαρτήτως θρησκείας, χρώματος ή πλούτου.
Συναισθηματικά φορτισμένος από την ταπεινή γευστική εμπειρία, ο Τζον ρίχνει μια ματιά στα παρασκήνια, στην τεράστια μαγειρική επιχείρηση η οποία διευθύνεται από εθελοντές.
Εμπνευσμένος από την εμπειρία του στον Χρυσό Ναό και θέλοντας να μάθει περισσότερα για την ινδική κουζίνα, ο Τζον συναντά τον αρχιμάγειρα Σοράμπ Σινγκ στην κουζίνα του ξενοδοχείου Ταζ Σουάρμα όπου παρακολουθεί μάθημα για το πώς ετοιμάζεται το κλασικό ινδικό πιάτο Κοτόπουλο Βουτύρου.
Ο Τζον επίσης ξεναγείται στα Ντάμπα, σε εστιατόρια στην άκρη του δρόμου και θέλει να δοκιμάσει ό,τι έχουν να προσφέρουν οι θορυβώδεις δρόμοι του Αμριτσάρ.
η γευστική εμπειρία και έχοντας ανακαλύψει πώς προϊόντα όπως το αγνό βούτυρο και το ψωμί αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κουζίνας Παντζάμπ, ο Τζον αναλαμβάνει να φτιάξει ένα δικό του πιάτο: νταλ μακχάνι με τη δική του εκδοχή ινδικής πίτας.