Σειρά γαστρονομικών ντοκιμαντέρ με τον αγαπημένο σεφ της Βρετανίας, Ainsley Harriott.
Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή να ανακαλύψουμε εκ νέου τη μαγειρική!
Στη σειρά «Γεύσεις που αγαπάμε με τον Έινσλι», ένας από τους καλύτερους σεφ της Βρετανίας σερβίρει με τους διάσημους φίλους του τα αγαπημένα μας πιάτα, με συνοδευτικά το χιούμορ και την ψυχαγωγία!
Διάφοροι καλεσμένοι – συμπεριλαμβανομένων περφόρμερ, μουσικών και σεφ – είτε συναντούν τον Έινσλι στην κουζίνα του, είτε μαγειρεύουν μαζί του από μακριά απολαμβάνοντας την εμπειρία του ταξιδιού και δημιουργώντας νέες και εύγεστες μαγειρικές αναμνήσεις.
Από ρετρό συνταγές και κλασικά φαγητά για τη λιγούρα μέχρι απογευματινά γεύματα, σνακ για την παμπ και παγκόσμια κουζίνα: όλα αποτελούν ένα μάθημα νοστιμιάς!
- Eπεισόδιο 1 -«Διακοπές»
Ο Έινσλι αρχίζει το μαγειρική του αναδρομή στο παρελθόν, με πιάτα και συνταγές που τιμούν τις διακοπές. Ξεκινά με απολαυστικά, πικάντικα λιγκουίνι με θαλασσινά, τσίλι και ντοματίνια.
Μετά τον συναντά η Άλισον Χάμοντ, η οποία μαγειρεύει αρνί με κους κους, πιάτο εμπνευσμένο από την Τυνησία.
Ο καλός του φίλος, ο Άλντο Ζίλι, δίνει μάθημα μαγειρικής φτιάχνοντας τραγανιστά καλαμάρια με τσίλι και μαϊντανό.
Έπειτα, ο Έινσλι μάς μεταφέρει στα νησιά της Ελλάδας, φτιάχνοντας σουβλάκι και τελειώνει με ένα ιταλικό τιραμισού!
- Eπεισόδιο 2- «Σαν της μαμάς»
Ο Έινσλι τιμά τα πιάτα που μας έφτιαχναν η μητέρες μας.
Ξεκινά με μια κλασική συνταγή της μαμάς του, το καστανό κοτόπουλο γιαχνί με ρύζι και φασόλια, ενώ το ντουέτο της κάντρι μουσικής, οι The Shires, όχι μόνο του τραγουδούν αποκλειστικά, αλλά του ετοιμάζουν κι ένα μεταμεσονύχτιο γεύμα με ζυμαρικά.
Η Τζούλιετ Σίαρ μοιράζεται μαζί μας τη μυστική συνταγή της μητέρας της για μια πληθωρική κις.
Στη συνέχεια, ο Έινσλι ετοιμάζει γρήγορα, σπιτικά σκορδόψωμα και κλείνει την εκπομπή μ’ ένα αγαπημένο γλυκό της παιδικής του ηλικίας: Κεκάκια με καρύδα και λάιμ.
- Eπεισόδιο 3 – «Ξεχασμένα κλασικά»
Στο σημερινό επεισόδιο, ο Έινσλι εμπνέεται από πιάτα του παρελθόντος και ξεκινάει με μια γευστική κιμαδόπιτα.
Η παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός Βικ Χόουπ ετοιμάζει γαρίδες κοκτέιλ – μια παραλλαγή του γνωστού ορεκτικού της δεκαετίας του 1970.
Ο Μπράιαν Τέρνερ μας θυμίζει γιατί οι κεφτέδες φάγκοτ αξίζει να επανέλθουν και ο Έινσλι βάζει τη δική του «πινελιά» στο κοτόπουλο κορονέισον.
Για το τέλος, ο σεφ ετοιμάζει μια δελεαστική βασιλική πουτίγκα.
- Eπεισόδιο 4- «Σχολικό φαγητό»
Ο Έινσλι εμπνέεται από σπουδαία πιάτα του σχολικού εστιατορίου.
Ξεκινά ένα μενού από σχολικά πιάτα με μια εξαίσια πίτα του βοσκού, συνοδευόμενη από αρακά με δυόσμο.
Η καλεσμένη Κίμπερλι Γουάιατ, μέλος των Pussycat Dolls, συστήνει τον Έινσλι σε ένα αγαπημένο πιάτο των σχολικών εστιατορίων στην Αμερική: τορτίγια με τυρί και φασόλια.
Η βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής Τζούλιετ Σίαρ παρουσιάζει μια «πειραγμένη» εκδοχή ενός κλασικού σχολικού γλυκού, τη δική της τάρτα με κορν φλέικς.
Και ο Έινσλι δίνει λίγη ζωντάνια σ’ ένα κλασικό σχολικό πιάτο: ζυμαρικά με τυρί, μπέικον και πράσα.
Και για επιδόρπιο; Θα ζητάτε και δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι του με μαρμελάδα, καρύδα και κρέμα κάσταρντ!
- Eπεισόδιο 5 -«Τσάι κανείς;»
Ακολουθήστε τον Έινσλι είναι στην κουζίνα!Είναι η ώρα για τη μεγάλη βρετανική παράδοση: το τσάι!
Ο Έινσλι βάζει μια μοντέρνα πινελιά στο τρόλεϊ για επιδόρπια, με μπράουνι μπλακ φόρεστ και κρέμα kirsch.
Ο ηθοποιός, τραγουδιστής και χορευτής Τζον Πάρτριτζ επισκέπτεται τον Έινσλι και μαγειρεύει λουκανικόπιτες.
Η υπέροχη Κάντις Μπράουν προσθέτει μια πονηρή πινελιά στην ώρα του τσαγιού με ένα κέικ με τζιν και τόνικ! Το συνοδεύει με μπισκότα Rocky Road.
Τέλος, ο Έινσλι φτιάχνει αλμυρά μάφιν με τυρί, σχοινόπρασο και μπέικον αλλά και αλμυρά ταρτάκια!