Βρες πληροφορίες για την ταινία «Η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά» στη Θεσσαλονίκη – Μέρος 4, σκηνοθεσία με τους ηθοποιούς και δες το πρόγραμμα προβολών της στους κινηματογράφους και την τηλεόραση.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί σε ένα ακόμη ξεχωριστό ραντεβού με σπάνιες ελληνικές ταινίες των δεκαετιών 1960-1990, οι οποίες δεν προβάλλονται συχνά στη μεγάλη οθόνη, μέσα από τη «Χαμένη Λεωφόρο του Ελληνικού Σινεμά», την ιδιότυπη κινηματογραφική λέσχη, την οποία επιμελείται η ΕΣΠΕΚ (Ένωση Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου).
Αυτή τη φορά, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσ/κης) η «Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά» είναι αφιερωμένη στο ελληνικό σινεμά τεκμηρίωσης, παρουσιάζοντας 4 ντοκιμαντέρ-σταθμούς μέσα από την ενότητα «Ντοκουμέντα».
Πιο συγκεκριμένα, θα προβληθούν οι ταινίες Θηραϊκός όρθρος των Κώστα Σφήκα και Σταύρου Τορνέ και Το άλλο γράμμα του Λάμπρου Λιαρόπουλου (ώρα προβολής 19:30), καθώς και Αλουμίνιον της Ελλάδος του Ρούσσου Κούνδουρου και Μέγαρα των Σάκη Μανιάτη και Γιώργου Τσεμπερόπουλου (ώρα προβολής 21:30).
- Στην προβολή της ταινίας Μέγαρα θα είναι παρών ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος.
- Τις υπόλοιπες ταινίες θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης Χρήστος Καρακέπελης.
Τα φιλμ της «Χαμένης Λεωφόρου του Ελληνικού Σινεμά» επιλέγουν οι σκηνοθέτες Αλέξης Αλεξίου, Γιάννης Βεσλεμές και Ελίνα Ψύκου και η ιστορικός κινηματογράφου Αφροδίτη Νικολαΐδου.
Τις ταινίες προλογίζουν κάθε φορά κινηματογραφιστές και συγγραφείς, ενώ όπου είναι εφικτό παρευρίσκονται και οι σκηνοθέτες. Η δράση είναι μια συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ΕΣΠΕΚ (Ένωση Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου).
Η «Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται σε συνεργασία του ΦΚΘ με την ΕΣΠΕΚ, με την αρωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
- Ηθοποιοί: ,
- Σκηνοθεσία:
- Σενάριο: