Βρες πληροφορίες για την ταινία Φτώχεια και Αριστοκρατία (Στουρνάρα 288), σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος με τους ηθοποιούς Ορέστης Μακρής, Σμαρούλα Γιούλη, Ντίνος Ηλιόπουλος και δες το πρόγραμμα προβολών της στους κινηματογράφους και την τηλεόραση.

Σε μία πολυκατοικία της Αθήνας παρακολουθούμε τις καθημερινές ιστορίες των ενοίκων της, χαρές, λύπες, προβλήματα, έρωτες και τις αστείες καταστάσεις που ζούνε.
Αφηγητής της ταινίας ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο οποίος υποδύεται και τον Πλάτωνα, ένα Κύπριο σπουδαστή που συμμετέχει συνεχώς σε συλλαλητήρια για την Κύπρο.
Οι σπονδυλωτές ιστορίες που ξεκινούν μπλέκονται γύρω από την βασική ιστορία της Χαρούλας (Βούλα Χαριλάου), ανιψιάς του θυρωρού Μπάμπη (Ορέστης Μακρής), η οποία μένει έγκυος από το Μίμη (Νίκος Καζής), γιο του στριφνού ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας Αγησίλαου Παπαφρονιμόπουλου (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) και της ψηλομύτας συζύγου του Φούλας (Μπεάτα Ασημακοπούλου).
Έτεροι ενοικιαστές, ο βουλευτής Καλοχαιρέτας (Απόστολος Αβδής) που υπόσχεται αφειδώς διορισμούς ή ρουσφέτια με αντάλλαγμα ψήφους και σε κάθε αίτημα απαντά με τη λέξη “Ετελείωσε”, η κυρία Κολλιαδήμα που περιποιείται τα σκυλιά της καλύτερα από παιδιά, καθώς και η οικογένεια Ασημομύτη (Γιώργος Γαβριηλίδης, Μαρίκα Κρεββατά, Ντίνα Τριάντη) που κερδίζει χρήματα κλέβοντας την εφορία.
Η ηλικιωμένη κυρία Ευγενία, που είναι η ξεχασμένη πλέον αλλά κάποτε διάσημη τραγουδίστρια Τζένη Μπλάνς (Σοφία Βέμπο) και κρυφός πόθος του νεαρού τότε Αγησίλαου.
Και τέλος η συχνή επισκέπτης και αίσθημα του Μίμη, η Ντουντού Βράιλα (Σμαρούλα Γιούλη).
- Ηθοποιοί: Ορέστης Μακρής, Σμαρούλα Γιούλη, Ντίνος Ηλιόπουλος, Σοφία Βέμπο, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μπεάτα Ασημακοπούλου, Ντίνα Τριάντη, Νίκος Καζής, Μαίρη Χρονοπούλου, Νίκος Φέρμας,
- Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
- Σενάριο: Ντίνος Δημόπουλος Ντίνος Ηλιόπουλος